nedjelja, 1. ožujka 2015.

MAGIJA JE U DETALJIMA

ZENSTVENOST U RUKAVICAMA
-----

“Istinski lepu ženu čini njena spontanost i svijest o sopstvenoj ženstvenosti.”
Najzenstveniji aksesoar su svakako rukavice.


Kažu da đavo leži u detaljima, a rukavice su odličan aksesoar koji može snažno uticati na vaš sveukupni izgled. U svim oblicima, veličinama, dužinama i stilovima one nas iznova i iznova osvajaju
Kada je reč o rukavicama, gotovo je nemoguće zaobići stil Jacqueline Kennedy Onassis, čuvene američke modne ikone 50-ih godina XX veka. Jacqueline je bila elegantna i klasična. Sastavni deo njenog stila bile su rukavice svih dužina, uključujući i kratke rukavice koje je nosila na dan svog venčanja. Osim Jackie O, mnoge čuvene dame koje su obeležile istoriju, uobličavale su svoju eleganciju ovim prefinjenim modnim detaljem.


Odgovarajuće rukavice mogu delovati vrlo elegantno u pravoj prilici. Ipak, kako ovaj modni detalj ne nosimo često, kao što su možda naše majke i bake činile u prošlosti, odabir adekvatnih rukavica i poznavanje pravila njihovog nošenja može delovati na prvi pogled zastrašujuće. Zato napravite pravi izbor.
Nošenje rukavica je simbol prošlih vremena. Dužina rukavica zavisila je od prilike i doba dana. Danas, u vreme opuštenijih društvenih normi, u odabiru rukavica presudni su boja i stil haljine koju nosite.